miercuri, 23 iunie 2010

Editia online a Festivalului Vaii Almajului - un succes



În 19-20 iunie s-a derulat la Bania, judetul Caras Severin, cea de-a XVI-a editie a Festivalului Văii Almăjului, sărbătoare de tradiție care a reunit comunele din jur și invitați din alte zone.

Programul a cuprins evenimente variate: simpozion cu tematică culturală, parade ale portului popular, spectacole și concerte de muzică tradițională. La festivalul cultural- artistic al Văii Almăjului au participat formațiile reprezentative din comunele Bozovici, Dalboșeț, Eftimie Murgu, Lăpușnicul Mare, Prigor Șopotu Nou și Bănia. Invitații au fost Ansamblul Folcloric Timișul al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Ansamblul Folcloric Semenicul al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, precum și soliștii vocali:Dumitru Stoicănescu, Carmen Popocici Dumbravă, Luminița Jucu Pascu, Doriana Talpeș, Ramona Vița, Răfăilă Vincu , Cătălina Pâșlea și Ghiță Călțun Brancu.

Pentru prima dată în istoria festivalului, cele două zile au fost transmise și pe Internet astfel încât evenimentele să poată fi vizionate și de almăjenii de pe alte meleaguri. Asistența tehnică pentru filmări și transmisii video a fost asigurată de personalul Punctului de Acess Public la Informație(PAPI) - Liliana Albu și Marius Șușară. Transmisiile au putut fi văzute în direct pe site-ul www.justin.tv/comunabania si tot la aceasta adresa se pot vedea si inregistrarile celor 2 zile.

"Pentru comuna noastra organizarea acestui Festival a fost un efort considerabil in situatia actuala de criza dar ne-am straduit sa fim gazde primitoare iar evenimentul sa fie un succes." a declarat domnul Alexandru Albu, Primarul comunei Bania.

"Transmisia merge foarte bine, se aude si se vede excelent" a transmis un locuitor al comunei stabilit in Germania, care a urmarit aproape in intregime festivalul. Felicitari organizatorilor au fost transmise si de catre fostul medic al comunei care s-a stabilit cu familia in Franta.

Partea tehnica nu a pus multe probleme, dupa cum declara Marius Susara, administratorul Retelei Electronice a Comunitatii Locale: "Am creat canalul de transmisie pe site-ul Justin.tv, am instalat un PC si 2 camere video in Caminul Cultural. Pentru o calitate mai buna, pe langa facilitatile oferite de site-ul Justin.tv  am instalat si un soft suplimentar al firmei Adobe (Adebe Flash Media Light Encoder) care procesat si optimizat imaginile transmise de camera video. In plus, am putut ingloba fereastra de transmisie si pe site-ul comunei. Singura problema a fost viteza de conectare la Internet de circa 512 Mb/sec. Promovarea transmisiei a fost facuta pe Facebook (avem o pagina a comunei si am creat si un eveniment la care am trimis invitatii) si pe listele de contacte personale. Am fost foarte bucurosi sa vedem numarul mare de accesari, nu ne asteptam sa depasim 1000 de vizulizari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu