miercuri, 23 iunie 2010

Sărbătoare în comuna Bănia O nouă ediție a Festivalului Văii Almăjului – anul acesta și pe internet!


În perioada 19-20 iunie comuna Bănia va găzdui a XIII-a ediție a Festivalului Văii Almăjului, sărbătoare de tradiție care va reuni comunele din jur și invitați din alte zone. Programul va cuprinde evenimente variate: simpozion cu tematică culturală, parade ale portului popular, spectacole și concerte de muzică tradițională.Pentru prima dată în istoria festivalului, cele două zile vor fi transmise și pe internet astfel încât evenimentele să poată fi vizionate și de almăjenii de pe alte meleaguri. Asistența tehnică pentru filmări și transmisii video va fi asigurată de personalul Punctului de Acess Public la Informație(PAPI) -Liliana Albu și Marius Șușară. Transmisiile vor putea fi văzute în direct pe siteul www.justin.tv iar înregistrările vor putea fi văzute pe canalul Youtube. Informații actualizate vor fi postate pe blogul http://comunabania.blogspot.com/.
La festival vor participa formațiile reprezentative din comunele:Bozovici,Dalboșeț,Eftimie Murgu,Lăpușnicul Mare,Prigor Șopotu Nou și Bănia.
Invitații sunt:Ansamblul Folcloric Timișul al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara,Ansamblul Folcloric Semenicul al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, precum și soliștii vocali:Dumitru Stoicănescu,Carmen Popocici Dumbravă,Luminița Jucu Pascu,Doriana Talpeș,Ramona Vița,Răfăilă Vincu , Cătălina Pâșlea și Ghiță Călțun Brancu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu